Posts

Brinjal kotsu with moong dal/கத்திரிக்காய் கோசுமல்லி

Ingredients  Eggplant.        -  2 medium  Potato.             - 1 very small one  Moong Dhal.   - 1/3 cup Onion.             - 1 very small one Green chillies - 7 to 8 Tomato           - 1 large  Turmeric.        - 1/8 teaspoon (pinch) Tamarind purée - 1 tablespoon (Optional) Salt                 -  as needed (one teaspoon) Seasoning   Oil  - 1 tablespoon  Mustard - 1/2 teaspoon  Urad dhal - 1/2 teaspoon  Asafetida - 1/8 teaspoon (pinch) Preparation   Take a pressure cooker, then add 2 cups of water. Put moong dhal and  all the chopped vegetables into it.   Add salt & turmeric before closing pressure cooker. Pressure cook on medium flame till  first whistle then put sim for ten minutes or allow three to five whistles. Actually It’s cooks we...

Venkatesh Bhat makes Mushroom malli masala | Bachelors recipe | quick an...

Image
 My Favorites from YouTube  https://youtu.be/Jq41IsB0Na4 https://youtu.be/9N3uxKnWtfQ

venkatesh bhat makes kovakkai and paavakkai roast | kovakai roast | paav...

Image

Seyam - இனிப்பு சீயம்

Ingredients  பாசிப்பருப்பு.         - 1 கிண்ணம் சர்க்கரை(சீனி).     - 3/4 கிண்ணம் தேங்காப்பூ.           - 2 டேபிள் ஸ்பூன் ஏலக்காய்               - 1/4 டீஸ்பூன் பச்சரிசி                   - 1/2 கிண்ணம் உளுத்தம் பருப்பு   - 1/4 கிண்ணம் வெல்லம்/சர்க்கரை - 1 டேபிள் ஸ்பூன் செய்முறை பாசிப்பருப்பை ஐந்து மணி நேரம் ஊற வைக்கவும்.  பச்சரிசியையும் உளுத்தம் பருப்பையும் சேர்த்து இரண்டு மணி நேரம் ஊற வைத்து மிக்ஸியில் மை போல கெட்டியாக அரைத்துக் கொள்ளவும்.  ஊறிய பாசிப்பருப்பை தண்ணீரை வடித்துவிட்டு ஒரு இட்லி பாத்திரத்தில் ஆவியில் வேக வைக்கவும்.  பாசிப் பருப்பை நன்கு மலர (அ) மசிய வேக வைக்க வேண்டும். இதற்கு அரை மணி நேரமாகும்(கீழே உள்ள பாத்திரத்தில் அரை மணிக்கு  தேவைப்படும் நாலு டம்ளர் தண்ணீரை வைத்து  கவனமுடன் பார்ததுக் கொள்ளவும். பத்து நிமிடத்திற்கு ஒரு முறை இட்லி பாத்திரத்தை திறந்து பார்த்து பாசிப்பருப்பு மீது  தண்ணீர் தெளித்து தெளித...

Traditional Tamarind Egg Gravy/முட்டை குழம்பு

Ingredients  Egg.                     - 4 to 6(boiled) Onion.                  - 1 medium  Garlic.                  - 5 to 7 small pods Tomato.                - 1 medium  Tamarind pulp      - 3 tablespoons  Red chilly powder - 3/4 tablespoon  Coriander powder - 2 tablespoons  Seasoning.             - mustard, Urad dal, fenugreek,                                   Whole pepper & fennel seeds.  Instructions  First boil the eggs and remove the shells. Split the top of the egg and sprinkle little bit of turmeric, salt to the eggs. Keep it aside. Then slice onion and tomatoes.  Soak tamarind for ten minutes in warm water. Then extract thr...

Easy Tomato chutney/ தக்காளி துவையல்

Onion.             - 1 Tomatoes.       - 3 Red chillies     - 5 to 7 Mustard.          - 1/2 teaspoon  Asafetida.        - 1/8 teaspoon  Gingelly Oil.   - 2 tablespoons  Salt                  - as needed  Take a medium size or big size mixie jar, cut medium size onion & tomatoes as big slices then put it into the mixie jar with red chillies(if you don’t like much spice add 5 red chilies). Grind it finely. Take a deep pan add oil then add mustard, curry leaves, asafetida when it spluttered pour grounded onion tomatoes next add salt. Allow it to boil for ten to fifteen minutes. Now easy tomato chutney ready. 

Curry leaves chutney/கறிவேப்பிலை துவையல்

Onion.                    - 1 small Tomato.                  - 1 small Curry leaves          - 1 cup or 10 strips  Coriander leaves.   - 2 cups or Half bunch  Oil.                         - 1 tablespoon  Red chillies.           - 5 Salt.                        - as needed Seasoning        Mustard.                  - 1/2 teaspoon  Uraddal                    - 1/2 teaspoon  Take a pan add oil once heated add onion slices when it gets transparent add tomatoes with curry leaves sauté for a minute after that add coriander leaves and sauté for few seconds then switch off the stove. Allow it...

Tandoori Mushroom/Mushroom 65

Image
Mushrooms           - 500gram Thick curd               - 2 tablespoons  Ginger Garlic Paste - 1 teaspoon  Chilli Powder.           - 1 teaspoon Coriander Powder.       - 1 teaspoon Gram masala/Tandoori Powder - 1 teaspoon  Oil             - 2 tablespoons  Salt            - 1/4 teaspoon   Wash mushrooms well and slice as two pieces if it is small mushrooms or slice as four pieces if it is big.    Then marinate mushrooms with all above ingredients. Keep it aside for half an hour.   After half an hour shallow fry in a non stick pan as batches. When mushrooms start to getting brown on its sides is cooked at this stage transfer to plates.    It’s like a curry vruval. Kids to adults love it! Enjoy!! Note:   We can use half lemon instead/substitute  of curd. 

Coconut Milk Egg Kurma/ முட்டை குருமா

Ingredients Egg - 6 Onion - 1 Tomato - 2  Coconut milk - 1 can Ginger Garlic Paste - 1 spoon Chilly powder - 1 spoon Coriander powder - 2 spoons  Jeera powder -1 spoon Garam masala - 1/2 spoon Salt - 3/4 spoon Preparation Hard boil eggs and once done remove shells, apply littlebit salt & chilly, turmeric on eggs. Take a pan, add some oil. Add a cinnamon stick or mustard, urad dal with peppercorns. Then sauté onions well after that add tomato purée with ginger garlic paste, chilly, coriander, jeera powder. Allow few minutes to cook well. Then add coconut milk.  If you feel too thick add some water. Check salt and spices. At this time add boiled eggs. After couple of minutes switch off the flame. Transfer to a serving bowl. You can enjoy this coconut milk egg gravy with chapathi or hot plain white rice...

இட்லி பொடி/ Idli Dosa Powder

Image
Ingredients Urad dal         - 1 cup Toor dal          - 3/4 cup Curry Leaves  - 1 cup  Red chilies      - 1 cup or 20 pieces Mustard          - 1 teaspoon                           Asafetida        - 1/4 teaspoon Salt                 - 1 & 1/4 teaspoon  Oil                  - 4 teaspoon Preparation Take a pan, add one teaspoon oil, add urad dal, fry urad dal till gets brown. Keep it aside in a wide bowl  Then in same pan add one teaspoon oil, add toor dal to stir fry till gets brown. Toor dal gets brown quickly. So we can keep the flame in low. Add fried toor dal to fried urad dal.   Again add one teaspoon oil in same pan add curry leaves and red chilies one by one, fry in...

Simple Mushroom Pulav/ மஷ்ரூம் புலாவ்

Ingredients Rice               - 1 cup Mushroom     - 400g Garlic             - 4 cloves Ginger            - 1/2" piece(remove skin) Onion             -1 medium Green chilly   - 2 to 3 Mint leaves    - 1 cup Coriander leaves - 1 cup Seasoning            - cinnamon stick, cardamom,                                cloves & bay leaves Oil                      - 2 tablespoons Salt                     - 1 to 2 teaspoon Water                  - 2 cups Preparation Slice onion, mushrooms, and green chilies. Wash mint leaves and coriander leaves. Grind mint and coriander le...

Vengayakose/வெங்காய கோஸ்

Image
Ingredients Onion        - 1 small Tomato      - 1 small Seasoning  - Mustard, urad dal and                      black pepper Grind Coconut(graded)  - 5 tablespoons Jeera                     - 1 tablespoons Fennel seeds         - 1 tablespoons Red chilly              -  5 pieces Roasted Chana      - 2 tablespoons Salt                         - 1 teaspoon Oil                           - 2 tablespoons Preparation Take a pan add some oil once gets hot add seasonings. Then add onion, once it gets transparent add tomato, sauté few minutes after that add half cup of water. Allow few minutes to cook. Meantime grind the above ingr...

Simple Rasam

Image
Tomato.             - 1big Garlic                 - 2 pieces                                     Red chilly           - 2 Turmeric             - 1 pinch Tamarind.            - little bit Pepper & cumin Powder                - 1 teaspoon Seasoning            - curry leaves, mustard,                                urad dal, asafetida Coriander leaves  - Handful Salt                       - 1 teaspoon Oil                        - 1 tablespoon Preparation Soak tamar...

White Kurma/திரக்கல்

Image
Cauliflower - 1 cup Potato          - 1/2 cup Carrot          - 1/2 cup Peas             - 1/4 cup Onion           - 1/4 cup Garlic           - 5 pieces Green chilly  - 4 to 7 pieces Coconut graded - 1 cup Roasted Chana dal - 2 tablepoons Fennel seeds(Sombu) - 1teaspoon Cumin(Jeera) - 1 teaspoon Seasoning      - mustard, urud dal & whole black pepper or cinnamon sticks Oil                  - 2 tablespoons Salt                 - 1 teaspoon Preparation                                                                                   ...

Green Beans Capsicum Masala

Image
Ingredients Green beans       - 2 cups Green capsicum - 1 cup Onion   - 1/2 cup Tomato - 1/2 cup Salt       - as needed Oil        - 2 tablespoons Chilly powder - one teaspoon Coriander powder - 1 teaspoon Seasoning - mustard, urda dal, fennel seeds Preparation Cut green beans and capsicum, onion, tomato like small pieces. Take a pan, add oil, and seasoning. Then add onion to stir fry till transparent After that add green beans to stir fry for three minutes. Next add capsicum and tomato stir fry till tomatoes get mushy Add chilly powder, coriander powder mix well. Add half cup water. Close the pan with lid for five to seven minutes in low flame. After that add salt. Allow to cook couple of minutes. Then check whether green beans cooked. If not cooked allow few more minutes to cook well. It is totally different from potato carrot peas masalai. Sure you all like this masala. ...

Homemade Curd

Ingredients Milk - 1 cup Red chilly with stem  - 1  Green chilly with stem - 1 Preparation  Boil milk then let it cool. Once milk cools down or at least lukewarm, pour in a small vessel, add both green chilly with stem and red chilly with stem into the milk. Close the vessel with lid. Allow to fermentation for 8 to 12 hours. I will keep it in conventional oven. If it's winter fermentation is very tough. So in winter conventional oven is a good idea to make fermentation quickly. I will set 200*F or 300*F for two to three minutes. Set timer. Don't forget to cancel the settings after warm up. After 12 hours you can see the thick milk. We can't use it as a curd. It is a starter culture for making curd. So do the first step again. Boil milk(how much curd you need) and let it cool. Once milk comes to lukewarm add the starter culture and allow to fermentation for 12 hours. Use the conventional oven to make the curd quickly that means within 12 hours time frame....

Red Capsicum Chutney

Image
Ingredients Red capsicum - 2 Onion       - medium one Tomato     - medium one Tamarind  - little bit Red chili   - 4 to 5  Salt            - 1/2 teaspoon Seasoning - gingelly oil, mustard, urda dal, asafetida,                      Red chili powder & coriander powder Preparation Take a red capsicum, wash it and cut the top with steam, remove the seeds.     After baking peel the skin & keep it aside.   Take a pan add one tablespoon oil then fry onion once it’s transparent add tomato.  Sauté for couple minutes.   Once it cools down  add to mixie with baked red capsicum, tamarind, red chilies. Grind it with salt.   Finally take a small pan, add gingelly oil once heat it up add mustard, urad dal, off the stove then add asafetida, 1/2 teaspoon each chilli powder and coriander powder. Add this seasoning to ch...

முட்டை இல்லாத ஆப்பிள் கேக்

தேவையான பொருட்கள் ஆப்பிள்     - இரண்டு(medium) (அ) மூன்று சிறியது மைதா      - ஒரு கப் சர்க்கரை  - ¾ கப் எண்ணெய் - ⅓ கப் உப்பு - ஒரு சிட்டிகை பேக்கிங் சோடா - 1 டீஸ்பூன் வெண்ணிலா எசன்ஸ் - 1 டீஸ்பூன் பட்டைத்தூள்(cinnamon) - ¼ டீஸ்பூன் Nutmeg powder - ⅛ டீஸ்பூன் செய் முறை முதலில் ஆப்பிளை சிறிய துண்டுகளாக நறுக்கி அதனை ஒரு கப் தண்ணீர் சேர்த்து ஐந்து நிமிடம் நன்றாக வேக வைத்து ஆற விடவும். ஆறிய பிறகு வெந்த ஆப்பிள் துண்டங்களை நன்றாக மசித்துக்கொள்ளவும். அதன் பிறகு ஒரு பாத்திரத்தில் மைதா, சர்க்கரை, பேக்கிங் சோடா, உப்பு, பட்டைத்தூள், Nutmeg, எண்ணெய், வெண்ணிலா எசன்ஸ் மற்றும் மசித்த ஆப்பிள் பழக்கூழையும் சேர்த்து நன்றாக கலந்து கொண்டு அதன்பிறகு ஒரு பேக்கிங் ட்ரேவில் வெண்ணெய் தடவி (அ) ப்ராச்மெண்ட் பேப்பரினை வைத்து கலவையை அதில் சேர்த்து  350டிகிரி F* இருபது முதல் முப்பது நிமிடம் பேக் செய்து ஸ்பூன் (அ) முள் கரண்டியினால் கேக்கினை இருபது நிமிடமானதும் குத்தி பார்க்கவும். கலவை அதில் ஒட்டாமல் வரவேண்டும். அப்படி ஒட்டாமல் வந்தால் கேக் ரெடி. ட்ரேயை அவனை அணைத்து வெள...

பாதாம் புதினா துவையல்

Image
பாதாம் புதினா  துவையல் தேவையான பொருட்கள் பாதாம் பருப்பு          - 20 முதல் 40 வரை வெங்காயம்              - சிறியது ஒன்று புதினா                      - அரை கட்டு கொத்தமல்லி  தழை - அரை கட்டு புளி                            - சிறிய நெல்லிக்காய்  அளவு வரமிளகாய்               - 3 முதல் 5 வரை உப்பு                          - அரை தேக்கரண்டி முதலில் பாதாம் பருப்பை ஒரு மணி நேரம் ஊற வைத்து எடுத்துக் கொள்ளவும். பிறகு ஒரு வாணலியில் இரண்டு மேஜைக்கரண்டி எண்ணெய் விட்டு வெங்காயம் வதங்கிய பிறகு புதினா கொத்தமல்லி தழையையும் சேர்த்து வதக்கவும். . ஆறிய பிறகு அத்துடன் பாதாம் பருப்பை தோலை நீக்கி விட்டு அல்லது தோலுடன், வரமிளகாயையும் சேர்த்து மிக்ஸியில் இட்டு உப்பு, புளி ...